MH Mohd Industries Sdn. Bhd.

Kami adalah pengeluar sos Halal terbaik yang ada di Malaysia. Produk yang kami hasilkan adalah halal, lazat dan praktikal. Yang paling penting, produk kami mampu memberikan rasa gembira dan mesra pengguna. Produk sos kami mampu menyokong dan meningkatkan taraf ekonomi masyarakat setempat dan seluruh Malaysia dengan adanya produk halal sedemikian.

Sijil Pengesahan Halal

Syarikat kami adalah sebuah syarikat pengeluar sos halal terkemuka dengan menyediakan sos yang halal, lazat dan mudah , manakala mampu menghilangkan rasa gusar dalam kalangan masyarakat tentang produk sos halal. Syarikat kami juga antara syarikat terbesar di Malaysia dan juga berperingkat multinasional.

MH Mohd Industries Sdn Bhd merupakan syarikat bumiputera sepenuhnya yang beralamat di Lot 2964, Kampung Paloh, 16250 Wakaf Bharu, Tumpat, Kelantan. Syarikat ini ditubuhkan pada 20 Januari 1986. Syarikat ini telah diasaskan oleh En. Muhamad bin Yusoff yang berasal dari Kelantan pada tahun 1986 secara kecil-kecilan dan dibantu oleh isterinya, Puan Hazizah binti Hamat dan bergiat aktif di rumah.

Pada awal penubuhan kilang, hanya beberapa produk dihasilkan. Antaranya, sos cili, sos tomato dan kicap, tetapi apabila syarikat semakin stabil, produk baru diperkenalkan iaitu sos tiram, pencicah, cuka buatan, sos pencicah buah, sos lada hitam dan sebagainya dalam pelbagai bentuk bungkusan dan diantaranya ialah botol kaca, botol plastik.

Sijil HACCP
Sijil MeSTI

Selain itu, syarikat ini turut mengeluarkan produk di bawah jenama baru iaitu FATINA seperti sos cili, kicap, pencicah dan sebagainya.Setiap produknya mempunyai keistimewaan tersendiri. Sekarang, produk-produk beliau sudah berada di pasaraya besar seperti MYDIN, Giant, Pantai Timur, ECO SHOP, Econsave, Billion, Pasaraya PKT, Pasaraya U Mart, Longwan, GM Retail, Pasaraya Sunshine dan lain-lain. Pada tahun 2016, produk MH Mohd Sos Lada Hitam sudah mula dieksport ke Vietnam dan mendapat tempahan pembelian setiap tahun.